WGG komt met MEMOARRR!

White Goblin Games komt volgende week met de Memoryvariant MEMOARRR!. Het spelmateriaal bestaat uit 40 vierkante kaartjes: 25 locaties met op de voorkant een unieke combinatie van één dier en één landschap (er zijn vijf verschillende diersoorten en landschappen), zeven schatkisten (1-4 robijnen waard), 3 vulkanen, een hulpkaartje voor de opbouw en vier hulpkaartjes met een samenvatting van de regels. De 25 locaties worden in een gedekt raster van 5 x 5 neergelegd, waarna de middelste kaart wordt verwijderd. De zeven schatten worden als gedekte stapel in het midden gelegd met – afhankelijk van het speleraantal – 1-3 vulkanen erop. Voordat het spel begint mag iedere speler in het geheim de drie locatietegels aan zijn kant van het speelveld bekijken.

In jouw beurt moet je een locatiekaart omdraaien en controleren of deze met de vorige omgedraaide kaart is verbonden. Dat is het geval wanneer beide kaarten hetzelfde dier of hetzelfde landschap tonen. Is er geen verbinding, dan neem je een vulkaan van de stapel en ben je de rest van de ronde uitgeschakeld. Dit gaat door tot er één speler over is. Deze speler pakt de bovenste schatkaart van de stapel. Daarna worden alle locaties weer omgedraaid en begint de volgende ronde. De locatiekaarten liggen dus het gehele spel op dezelfde plek. Het aantal vogels op de vulkaantegels bepaalt de startspeler van de volgende ronde. De vulkaantegels gaan weer bovenop de stapel. Na zeven ronden is de schat verdeeld. Dan wint de speler met de meeste robijnen.

De regels bevatten een variant om de torenhoge geluksfactor enigszins te verzachten door de schatten in een voorgeschreven volgorde te stapelen. Het spel kent ook een ‘expertvariant’ waarbij vier diersoorten een speciale eigenschap hebben. De pinguïn mag gluren, de octopus mag van plek wisselen, de walrus mag een locatie tijdelijk blokkeren, de krab is goed voor een extra beurt en de schildpad doet helemaal niets.

MEMOARRR! is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Het spel is ontworpen door Carlo Bortolini en geïllustreerd door Pablo Fontagnier.

Meer informatie: