Veel nieuwtjes van 999 Games

999 Games heeft onlangs een nieuw ‘bestelboek’ voor de winkeliers uitgebracht. Dit is een prachtige catalogus, waarin de spellen en distributietitels van 999 Games in woord en beeld worden gepresenteerd. Ik mocht van de week even door het bestelboek 2017/2018 bladeren, waarbij mijn oog op meerdere interessante nieuwe titels viel. Ik geef nu alvast een beknopte opsomming. Wanneer er t.z.t. beeldmateriaal en informatie over releasedata beschikbaar komt, volgt uiteraard meer informatie.

 • Andor groeit met De Laatste Hoop en Donkere Helden.
 • Berenpark is de Nederlandse editie van een leuk legspel waarin jij jouw eigen berenbos vult met allerlei attracties.
 • Capo di Mafia is een kaartspel voor 3-7 spelers, waarbij je opdrachten van de gangsterbaas moet uitvoeren en bij tegenslag met bluf verder probeert te komen. Van de Nederlandse spelauteur Arjan van Houwelingen.
 • Caverna het Duel is een tweepersoonsspel van Uwe Rosenberg dat is gebaseerd op Caverna.
 • Dominion stapt ook in Nederland over naar de tweede editie. Hetzelfde geldt voor Dominion: Intrige.
 • Binnenkort verschijnt een Nederlandse editie van het partyspel Happy Salmon.
 • Hoogspanning Legacy is een kleine uitbreiding van het bordspel Hoogspanning. Hiermee voeg je aan de hand van speelkaarten een zich in de loop van meerdere potjes ontwikkelend verhaal toe.
 • Klus Geklaard! is een solitair spel van Friedemann Friese met een grappige vormgeving die doet denken aan computerspellen uit de jaren ’80.
 • Met List en Bedrog is de Nederlandse editie van een kaartspel voor 3-4 spelers uit de keuken van Kosmos.
 • Reiner Knizia’s uitmuntende tweepersoonsspel Lost Cities keert terug.
 • Het briljante bordspel Marco Polo, winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2016, wordt ook in Nederland uitgebreid. Met het extra speelbord van deze set krijgen de spelers toegang tot de paleizen van hoogwaardigheidsbekleders in Venetië. De set bevat verder materiaal voor een vijfde speler.
 • Majesty, een andere najaarsrelease van Hans im Glück, komt zoals eerder bericht ook naar Nederland.
 • Picture Party! is een partyspel van Daan Kreek, waarbij je afbeeldingen moet matchen met je vrienden.
 • Polis is een andere interessante nieuwe titel. In dit spel ontwikkel jij een stad in het klassieke Macedonië. Volgens de korte toelichting heeft het spel een uniek veilingsysteem.
 • De Pocket Escape Room is een uit 60 speelkaarten bestaande coöperatieve puzzel voor 1-6 spelers.
 • Het volgend jaar verwachte Saboteur 4 is een variant waarbij twee teams in de mijn afdalen. Elk team heeft een saboteur aan boord die voor het vijandelijke team werkt en een egoïst die eigenbelang voorop stelt.

Verder heeft 999 Games deze week een Engelstalige video gepubliceerd, waarin het bedrijf wordt voorgesteld aan potentiële buitenlandse partners. Dit is een leuke en professionele manier om jezelf te onderscheiden op het internationale speelveld, waar het anno 2017 lastig is om alle ontwikkelingen zelf actief te volgen.


Meer informatie (wanneer de tijd rijp is):