Red 7 bij 999 Games

999 Games heeft vandaag het kaartspel Red 7 uitgebracht. Dit spel bevat 49 kaarten in zeven regenboogkleuren met de waarde 1-7. Wanneer je twee kaarten vergelijkt, kijk je altijd eerst naar de waarde en daarna de kleur. Iedere speler begint met zeven handkaarten en een open kaart op tafel. Op de aflegstapel ligt een neutrale rode kaart die bepaalt dat aan het begin de hoogste kaart de ‘slag’ wint. De linkerbuurman van de speler met de hoogste openliggende kaart komt uit. De actieve speler moet één van vier acties uitvoeren. 1) Speel een kaart naar jouw open set op tafel. 2) Leg een handkaart op de centrale aflegstapel, wijzig de spelregel naar de afgelegde kleur en zorg dat je op winst staat. 3) Speel een kaart naar jouw open set en daarna een kaart op de centrale aflegstapel om de spelregel te wijzigen en zorg dat je op winst staat. 4) Doe niets en verlies. Wanneer je aan het einde van de laatstgenoemde acties niet op winst staat, vlieg je eruit. Je staat op winst wanneer jouw open set volgens de actuele spelregel meer vereiste kaarten bevat dan de set van iedere medespeler. De laatst overgebleven speler wint de ronde.  Elke kaartkleur heeft zijn eigen spelregel: bij rood wint de hoogste kaart, bij oranje de meeste van een getal, bij geel de meeste van een kleur, bij groen de meeste even kaarten, bij blauw de meeste verschillende kleuren, bij indigo de meeste opeenvolgende kaarten en bij paars de meeste kaarten onder ‘4’. De regels bevatten ook nog een paar uitdagende varianten.

Red 7 is geschikt voor 2-4 spelers vanaf negen jaar en heeft een speelduur van 5-10 minuten. Het spel is ontworpen door Carl Chudyk en Chris Cieslik en is geïllustreerd door Alanna Cervenak.

Meer informatie: