Fallout bordspel in aantocht

Fantasy Flight Games werkt aan een bordspel gebaseerd op Bethesda’s succesvolle Fallout computerspellen. Dit spel speelt zich af in de post-nucleaire setting van Fallout 3 en Fallout 4 en hun uitbreidingen. Het spel is speelbaar met 1-4 spelers. Iedere speler kiest één van de vijf beschikbare karakters en speelt een van de vier scenario’s op een modulair speelbord dat is opgebouwd uit zeskantige tegels. Gaandeweg ontdek je het landschap, onderneem je queesten, doet je karakter ervaring op, verzamel je wapens en wapenrusting, vind je bondgenoten en vergaar je invloed op de strijdende facties van het desbetreffende scenario. Tijdens het scenario neem jij beslissingen die het verdere spelverloop beïnvloeden. Jouw keuzes bepalen welke kaarten bij latere ontmoetingen kunnen opduiken, met mogelijk ingrijpende gevolgen voor jou en je medespelers. Invloed, zowel op de facties als anderszins verzameld, is uiteindelijk de route naar de winst.

Het Fallout bordspel wordt in het laatste kwartaal van 2017 verwacht. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf 14 jaar en heeft een speelduur van 2-3 uur.

Meer informatie: