Quined Games nieuwsflits

Ik ontving vandaag een korte nieuwsflits van Quined Games, met informatie over herdrukken, een uitbreiding en een nieuw kaartspel.

The Ruhr Valley uitbreiding van het bordspel Haspelknecht is eerder deze maand al verschenen. Deze uitbreiding bestaat uit twee modules, die je zelfstandig of gezamenlijk aan het basisspel kunt toevoegen. Inmiddels is de kolenmijnbouw een belangrijke inkomstenbron voor het Ruhrgebiet geworden. De boeren verkopen hun zwarte goud aan handelaren, de eerste kolenschuiten varen over de rivier de Ruhr. De set bevat 20 nieuwe ontwikkelingstegels en introduceert de grondstof ijzer, die wordt gebruikt om de diepere tunnels van de mijnen te stutten. The Ruhr Valley is nummer 15A van de Masterprint Serie.

Vrijdag is de nieuwe druk van het bordspel Papà Paolo bij de uitgever binnengekomen. Het spel wordt volgende week uitgeleverd. Bij de uitgever kon ik geen informatie vinden over de wijzigingen in deze herdruk. Op Bordspelmania vond ik een korte opsomming van de spelauteur: de spelerskleuren zijn licht aangepast; de huisjes op de stadstegels zijn omgeven van een witte rand zodat ze meer opvallen; de stickervellen ‘Italiaanse vlag’ zijn aangepast; de spelregels in verband met het bieden zijn veranderd; de speelvolgorde wordt bepaald door de gewonnen leveringstegel, er wordt niet meer volgens de wijzers van de klok gespeeld; het biedsysteem in een spel met twee is veranderd.

De uitgever verbindt de herdruk van Papà Paolo met de introductie van een e-mailnieuwsbrief. Wanneer jij je voor eind augustus aanmeldt voor deze nieuwsbrief, neem je deel aan een verloting van een exemplaar van Papà Paolo. Je kunt je aanmelden via de knop in het menu van de Quined Games website.

Ook La Cosa Nostra is afgelopen vrijdag bij de uitgever binnengekomen en wordt vanaf de komende week uitgeleverd. La Cosa Nostra is een heruitgave van het gelijknamige kaartspel van de Duitse auteur Johannes Sich. Quined Games produceert een meertalige editie als nummer 19 van zijn masterprint serie. Je speelt een maffiabaas met een paar gangsters en bedrijven. Je huurt nieuwe gangsters in, investeert in nieuwe bedrijven, koopt politici en agenten om en streeft naar monopolyposities op criminele markten. Acties worden in het geheim gekozen. Soms moet je deals met medespelers sluiten om succes te behalen. Maar verraad ligt altijd op de loer. De speelkaarten zijn Engelstalig, maar de spelregels zijn onder meer Nederlandstalig. La Cosa Nostra is geschikt voor 3 tot 5 spelers en heeft een speelduur van ongeveer 90 minuten.

Op de website en Facebook van Quined Games verschijnt de laatste tijd informatie over de Spiel 2017 release Agra. Ik heb over dit spel geen informatie van de uitgever ontvangen en beperk me daarom tot een verwijzing naar de Quined Games website.

Tot slot een statusbericht over Keyflower. De uitgever beschikt nog over een kleine voorraad van Keyflower: The Farmers en Keyflower: The Merchants, het basisspel is op.  Over 2-3 maanden zou alles weer leverbaar moeten zijn.

Meer informatie: