Nederlandstalige Ice Cool

Boosterbox en Brain Games hebben een Nederlandstalige editie van het behendigheidsspel Ice Cool naar Nederland gehaald. Het spel ligt vanaf deze week in de winkels.

De vernuftige speldoos ontpopt zich na het uitpakken tot een schoolgebouw met vijf verschillende ruimtes, die via deuropeningen met elkaar zijn verbonden. Boven sommige deuropeningen vind je houten visjes in de kleuren van de spelers. Iedere speler controleert een spijbelende pinguïn, die op zoek is naar deze lekkere hapjes. Je speelt net zoveel rondes als er spelers meedoen. Elke ronde is één van de spelers de vanger, de conciërge die met zijn eigen figuur de pinguïns van de andere spelers probeert te raken. Zij proberen de vanger te ontwijken en moeten onderweg hun eigen houten vissen zien te verzamelen.

Ice Cool is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel is ontworpen door Brian Gomez en geïllustreerd door Reinis Pētersons. Ice Cool is in juni 2017 uitgeroepen tot het Kinderspiel des Jahres van 2017. Staar je niet blind op het etiket kinderspel, dit is topvermaak voor alle leeftijden.

Meer informatie: