Spiel 2017 wordt groter dan ooit

Vandaag kwam het eerste persbericht van de internationale spellenbeurs Spiel 2017 binnen. De organisator kondigt met gepaste trots aan dat de beurs dit jaar groter wordt dan ooit tevoren. De expositieruimte groeit van 66.000 m2 naar 72.000 m2. De hallen 6 en 7 worden dit jaar volledig gebruikt, hal 8 komt erbij. Ook het aantal standhouders stijgt fors, van 1.021 naar ongeveer 1.100 exposanten.

Het lijkt erop dat de vervoersproblemen van vorig jaar adequaat worden aangepakt. Op de vier beursdagen rijden allereerst tweemaal zoveel metrotreinen als vorig jaar. Het aantal parkeerplaatsen wordt in het weekeinde fors uitgebreid met 5.000 extra plaatsen op P10 en de openstelling van P11. Op P10 kun je bovendien een toegangskaart voor de beurs kopen en je met de Shuttlebus voor de deur laten afzetten.

Ook de toegang tot de beurs zelf wordt verbeterd. Dit jaar is er naast Süd en West een derde ingang bij de Galeria.

Ook dit jaar is er weer een verzendservice voor beursbezoekers die niet zelf met grote tassen en dozen willen sjouwen. Dit was vorig jaar blijkbaar een succes (ze hebben meer dan 2.500 spellen verzonden naar 39 landen). Dit jaar worden stand en bemanning een stuk groter.

Meer informatie: