Japon Brand voorbestellingen Spiel 2017

Ben jij geïnteresseerd in Japanse kaart- en bordspellen en bezoek je in oktober Spiel 2017? Dan kun je sinds vandaag de nieuwe Japanse spellen van Japon Brand voorbestellen. Dit jaar zijn de volgende spellen beschikbaar:

Ars Combinatoria is een spellenverzameling met vijf spellen rond de thema’s tijd en menselijke interactie.

Captain Dice is een dobbelspel voor 2-4 spelers. Het speelveld bestaat uit een grid met schatkaarten met een hotelbel in het midden. Iemand geeft een ram op de bel, waarna iedereen zijn zes dobbelstenen (meerdere keren) mag werpen om de op de schatkaarten afgebeelde paren te evenaren. Wanneer er drie paren in een rij liggen, mag je op de bel slaan om de ronde te stoppen en de nieuwe startspeler te worden. Na het dobbelen volgt een tactisch steekspel met actiekaarten, waarin de spelers posities aanvallen en verdedigen. Overlevende paren verzamelen daarna de schatten waarop ze staan en waarmee ze zijn verbonden.

Kikkasai is een op Mahjong gebaseerd dobbelspel voor twee spelers, waarbij je met een combinatie van drie stenen een bloemententoonstelling probeert te winnen.

Lagerstätten is een worker placement spel voor 3-5 archeologen, die allerlei setjes fossielen proberen te verzamelen en hun grondstoffen (geld en roem) moeten managen. Je stuurt jouw werkers naar de actievelden, waar ze stenen kunnen opgraven, deze prepareren om fossielen te onthullen, roem vergaren met een academische publicatie, of geld verdienen door fossielen tentoon te stellen of aan een verzamelaar te verkopen.

Laurel Crown is een spel van Kanai Factory over gladiatorengevechten, waarbij de vaardigheden van de gladiatoren worden samengesteld met behulp van dobbelstenen.

In Lost Gemma W creëren de spelers met 25 kaarten een doolhof, dat ze vervolgens moeten ontdekken op zoek naar een ‘Gemma’ (wat dat ook zijn mag).

Multiple is een kaartspel waarbij je rekenvaardigheden worden aangesproken.

One of us becomes an evil god! is een Cthulhu kaartspel met een verborgen identiteit. De speler met de grootste waanzin wordt namelijk de Evil God, die vervolgens de resterende spelers probeert te bevechten.

Perfect Hotel is een kaartspel voor 2-4 spelers. Als hoteleigenaar probeer je het perfecte etablissement te creëren. Daarbij houd je rekening met locatie, klantwensen en een goede timing van de bouw. Je kunt allerlei bonussen verdienen, bijvoorbeeld met het meest luxe penthouse.

Prank of the Fox is een slagenspel met dubbelzijdige kaarten, boeren aan de ene kant, vossen aan de andere. Met de vossen kun je streken uithalen door kaarten om te draaien en de kaarthand te veranderen.

Sakura Hunt is een kaartspel voor 2-4 spelers, waarbij de spelers op zoek zijn naar prachtig bloeiende kersenbomen.

Samurai-Dori – Wings of Bushido is een behendigheidsspel, waarbij je met waaiers doelen probeert om te gooien.

Shinobi just is een kaartspel voor 3-6 spelers. De spelers zijn ninja’s die allerlei missies moeten uitvoeren. Een hoog risico levert de meeste roem op, maar de kans op mislukking neemt toe naarmate het risico stijgt. Je moet proberen om de geheime identiteit van je linkerbuurman te achterhalen en die van jezelf te beschermen.

Sweet Honey, Bee Mine! is een kaartspel met snoezige Mangabijtjes op de speelkaarten.

Tagiron is een deductiespel voor 2-4 spelers met gekleurde en genummerde tegels, waarvan iedere speler er vijf neemt en in oplopende volgorde achter zijn zichtscherm legt. Vervolgens moet je met behulp van vragenkaartjes zien te achterhalen wat er bij je tegenstanders ligt.

TimeBomb Evolution is het derde spel in deze explosieve serie. Nu ben je de sigaar wanneer er vier bommen met dezelfde kleur opduiken. Verder kunnen tijdens het spel de regels wijzigen.

De ‘voorbestelprijzen’ zijn meestal wat hoger dan de standprijzen op de beurs, maar realiseer je dat de populaire titels op de vroege donderdagmorgen al zijn uitverkocht. Wil je zekerheid? Dan betaal je vooraf een of twee eurootjes meer.

Japon Brand vind je ook dit jaar in hal 7 (standnummer 7D-100).

Meer informatie: