Chronicle Games doet Charterstone

Een paar maanden geleden schreef ik over de nieuwe Belgische distributeur/uitgever Core-Origins Games (COG) en zijn voorgenomen uitgave van de Nederlandstalige editie van Charterstone, het veelbelovende legacy-spel van Jamey Stegmaier. De financier van COG heeft een aantal weken geleden de stekker eruit getrokken, waardoor dit voornemen van mijn radar verdween.

Vandaag laat de kleine Nederlandse uitgever Chronicle Games weten dat hij Charterstone heeft opgepikt. De financiering van dit project is overigens nog niet rond. Chronicle Games gaat daarom van start met een ‘voorlopige preorder’ van een kleine maand. Is de belangstelling dan groot genoeg, dan zet de uitgever de volgende stap met definitieve voorbestellingen (en moeten de voorbestellers hun spel betalen). Dit is volgens de uitgever de enige manier om de financiën rond te krijgen. Het is opmerkelijk dat de Nederlandse editie van dit intrigerende spel het tweemaal moet doen in onzekere financiële omstandigheden. Soit, bij voldoende belangstelling gaat de bal vast rollen.

Ik heb nog niets gezien over een releasedatum en een voorbestelprijs, maar deze informatie komt er ongetwijfeld binnenkort aan. De uitgever lijkt behoefte te hebben aan een bestand met e-mailadressen van spelers. Wanneer jij je aanmeldt voor de kersverse nieuwsbrief van Chronicle Games, kun jij het spel voor de scherpste voorbestelprijs op de kop tikken.

Meer informatie: