Ontwerpwedstrijd van Jumping Turtle Games

De Vlaamse spellenuitgever Jumping Turtle Games organiseert een spelontwerpwedstrijd. Heb jij het ontwerp van een leuk kaartspel tussen de oren of al in de kast liggen? Dan kun je tot 31 december 2017 deelnemen door jouw Nederlands- of Engelstalige spelregels op te sturen naar de uitgever. Uit de inzendingen selecteert de uitgever eind januari 2018 een handvol spellen voor een finaleronde. Daarvan worden prototypes opgevraagd (je hebt dus nog even de tijd om iets moois in elkaar te draaien), die door een jury worden getest en in de loop van het eerste kwartaal van 2018 worden beoordeeld. Medio mei wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt. Het is de bedoeling om dit spel nog in 2018 uit te brengen.

Voorwaarden waaraan het spel moet voldoen:

  • Een kaartspel met 55 of 110 speelkaarten.
  • Eventuele extra spelonderdelen (dobbelsteen, tokens, puntenfiches) mogen, zolang ze maar passen in een doosje van het formaat Baby Blues/Baby Clues.
  • Het spel moet zich richten op kinderen en/of families. Lichte spellen voor ‘gevorderde spelers’ maken ook een kans.
  • Het spel mag nog niet zijn doorgestuurd naar een andere uitgever en dit mag ook niet gebeuren terwijl de wedstrijd loopt (wanneer ze de winnaar kiezen, willen ze uiteraard dat dit spel nog beschikbaar is).

Meer informatie: