Majesty sneak peek

Hans im Glück en 999 Games zijn er vroeg bij dit jaar. Beide uitgevers publiceerden vandaag een sneak preview van hun najaarsrelease Majesty. Dit is een vlot kaartspel waarbij de spelers door het draften van personagekaarten hun eigen ‘tableaus’ opbouwen. Iedere speler heeft een middeleeuws stadje met acht gebouwen. Midden op tafel ligt een rij met personagekaarten. Je kiest elke beurt één kaart uit dit open aanbod. Wil je een kaart verderop in de rij, dan moet je betalen door een spoor van meeples op de eerdere kaarten achter te laten. Net als bij Spice Road vormen deze meeples later een leuk extraatje. De personagekaarten zijn verbonden aan de gebouwen. Ze hebben verschillende eigenschappen die worden geactiveerd wanneer je een nieuwe kaart pakt. Denk aan inkomsten, werkers, winstpunten of een aanval met een ridder op andere spelers, waardoor zij een personage moeten inleveren. De kracht van een eigenschap wordt versterkt door jouw andere personagekaarten van de desbetreffende soort. Er is ook een variant voor gevorderden, die de scoreregels voor de kaartjes uitdagender en interessanter maakt. Het spel is ontworpen door Marc André, de auteur van het met de Nederlandse Spellenprijs van 2015 bekroonde verzamelspel Splendor. Majesty is geïllustreerd door Anne Heidsiec.

Majesty is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten. De Duitse editie verschijnt eind oktober op de beurs Spiel 2017. Het lijkt erop dat de Nederlandse release wordt gekoppeld aan het Spellenspektakel.

Meer informatie: