Het tweede seizoen van Pandemic Legacy

Komend najaar komt Z-Man Games met Pandemic Legacy: Season 2, de zelfstandig speelbare opvolger van de internationale tophit Pandemic Legacy: Season 1. Enigma Distribution heeft vandaag bevestigd dat er ook een Nederlandstalige editie wordt uitgebracht.

Dit nieuwe coöperatieve legacy-spel speelt 71 jaar na de gebeurtenissen in het eerste seizoen. De mensheid staat op de rand van de afgrond. Er bestaat nog een netwerk van steden, die worden bevoorraad door geïsoleerde drijvende havens in de oceanen. De voorraden van de steden zijn kritiek, het is aan de spelers om de mensheid te redden. Aan het begin van het eerste spel is slechts een deel van de wereld zichtbaar, de bekende steden in het netwerk. Naast het beschermen van de steden moet je dus ook de wereld exploreren. Hierbij word je geconfronteerd met uitdagingen en gevaren en doe je allerlei ontdekkingen. In een samenleving in deze staat van verval hoef je niet te rekenen op volwaardige communicatie, operationele transportnetwerken en voldoende medische technologie. De startsteden zijn nog bereikbaar per schip, maar een groeiend netwerk in het binnenland zorgt vanzelf voor logistieke uitdagingen en gevaren. Een goede samenwerking is vereist om de steden aan de rand van de beschaving te ontdekken.

In de loop van een jaar moet het team de oplossing voor de pest ontdekken en de bevoorrading van de steden op orde houden. De bekende speelkaarten zijn nog steeds de motor van het systeem, maar nu moet je geen ziekteblokjes verwijderen, maar juist bevoorradingsblokjes plaatsen om de pest te weerstaan. De schaarse blokjes worden verbruikt wanneer de infectiekaart van de desbetreffende stad opduikt. Je moet de bevoorrading borgen om het netwerk tegen de pest in de lucht te houden. Wanneer de stadskaart van een onbeschermde stad opduikt, raakt deze stad besmet en lopen de personages daar zelf ook risico op besmetting.

Zoals een legacy-spel betaamt, hebben jouw acties gevolgen voor volgende potjes en veranderen jouw keuzes de speelwereld. Steden komen op en vergaan, de personages ontwikkelen zich en lopen schade op, nieuwe spelregels worden geïntroduceerd en het speelbord wijzigt permanent.

Pandemic Legacy: Season 2 is een ontwerp van Rob Daviau en Matt Leacock. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 14 jaar en heeft een aangegeven speelduur van 60 minuten. Het spel wordt gelanceerd op Spiel 2017 in Essen. Je vindt Z-Man Games in hal 1, standnummer B108. Enigma Distribution verspreidt het spel in Nederland, Asmodee doet hetzelfde in België.

Meer informatie: