Ice Cool Kinderspiel des Jahres 2017

ICE COOL is vanmorgen in Hamburg gekroond tot het Kinderspiel des Jahres 2017. Dit vreselijk leuke behendigheidsspel is ontworpen door Brian Gomez en geïllustreerd door Reinis Pētersons. Het spel wordt in Duitsland uitgegeven door Amigo (en het wordt tijd dat er in Nederland iemand wakker wordt).

De vernuftige speldoos ontpopt zich na het uitpakken tot een schoolgebouw met vijf verschillende ruimtes, die via deuropeningen met elkaar zijn verbonden. Boven sommige deuropeningen vind je houten visjes in de kleuren van de spelers. Iedere speler controleert een spijbelende pinguïn, die op zoek is naar deze lekkere hapjes. Je speelt net zoveel rondes als er spelers meedoen. Elke ronde is één van de spelers de vanger, de conciërge die met zijn eigen figuur de pinguïns van de andere spelers probeert te raken. Zij proberen de vanger te ontwijken en moeten onderweg hun eigen houten vissen zien te verzamelen.

De overige genomineerden waren CAPTAIN SILVER van Wolfgang Dirscherl en Manfred Reindl (uitgever: Queen Games) en DER MYSTERIÖSE WALD van Carlo A. Rossi (uitgever: Iello, distributie: HUCH!).

Commentaar: een Kinderspiel des Jahres dat ik met veel plezier inmiddels grijs heb gespeeld? Het is me deze jaargang zowaar gelukt. Staar je niet blind op het woordje kind, dit is kostelijk vermaak voor alle leeftijden.

Meer informatie: