Century: Spice Road is verkrijgbaar

Enigma Distribution meldt dat de Nederlandstalige editie van Century: Spice Road vanaf vandaag in de winkels ligt. Dit spel doet een beetje denken aan Splendor en speelt net zo prettig en vlot. Centraal in het spel staan vier specerijen in de kleuren geel (kurkuma), rood (saffraan), groen (kardemom) en bruin (kaneel). Deze volgorde geeft ook de waarde van de specerijen aan, kurkuma is het minst en kaneel het meest waard. Alle specerijen worden weergegeven door blokjes in de desbetreffende kleur. Het spel bevat zelfs kleine schaaltjes om de blokjes te bewaren. In het midden van de tafel ligt een rij handelskaarten en een rij opdrachtkaarten met winstpunten. Om een opdracht binnen te halen, heb je vier tot zes blokjes nodig in de afgebeelde kleurencombinaties. Hoe meer groen en bruin, des te meer winstpunten de opdracht oplevert. Iedere speler start met een pakhuis voor maximaal tien blokjes en dezelfde set van twee handelskaarten: een kaart om twee gele blokjes te pakken en een kaart om twee blokjes één stap op te waarderen naar de volgende kleur (of een enkel blokje twee stappen).

De actieve speler voert één van de volgende acties uit: 1) een actiekaart uitspelen 2) een handelskaart pakken 3) je uitgespeelde kaarten weer op de hand nemen of 4) een opdracht uitvoeren (blokjes inleveren en de opdrachtkaart voor je neer leggen). Bij het pakken van de handelskaarten is de eerste kaart in de rij altijd gratis. Elke kaart die je ‘overslaat’ kost je een blokje in een willekeurige kleur. Een gepakte kaart komt in je hand en kun je de volgende beurt uitspelen. De handelskaarten zijn zeer divers. Sommige geven het recht om blokjes te pakken, maar de meeste zetten bepaalde combinaties om in andere kleuren. Het spel eindigt wanneer iemand vijf opdrachten heeft verzameld. Dan worden de punten op de opdrachtkaarten opgeteld en is de winnaar bekend. (Spelbeschrijving: Bob Schubert).

Century: Spice Road is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Het spel is ontworpen door Emerson Matsuuchi en geïllustreerd door Fernanda Suárez. Het spel wordt uitgegeven door Plan B Games, Enigma Distribution verspreidt de Nederlandstalige editie.

Meer informatie: