Nederlandstalige versie van Flamme Rouge

HOT Games meldt dat in de loop van de komende week een Nederlandstalige versie van Flamme Rouge verschijnt, het wielrenspel van de Finse uitgever Lautapelit. Flamme Rouge is een toegankelijk bordspel, waarin iedere speler een team van twee renners aanstuurt. Iedere speler heeft voor elke renner een eigen set kaarten. Het speelbord wordt uit losse dubbelzijdige stukken opgebouwd, waardoor er verschillende circuits mogelijk zijn. Een etappe wordt gespeeld over meerdere rondes. Elke ronde heeft drie fases. In de energiefase pakken de spelers voor elke renner vier kaarten en spelen er per renner één gedekt uit. De rest gaat terug onderop de stapel. In de verplaatsingfase worden de gespeelde kaarten open gedraaid en de renners volgens de kaartwaarde verplaatst. In de eindfase worden alle gespeelde kaarten verwijderd, kun je in een slipstream een bonusbeweging krijgen en moeten renners met een vrij vak voor zich een uitputtingskaart pakken, die je onderop de stapel van die renner moet leggen. Verder zijn er nog wat regeltjes voor beklimmingen en afdalingen. Het is de bedoeling om een van jouw renners als eerste over de finishlijn te krijgen.

Flamme Rouge is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-60 minuten. Het spel is ontworpen door Asger Harding Granerud en geïllustreerd door Ossi Hiekkala en Jere Kasanen.

Meer informatie: