NMBR 9 bij 999 Games

999 Games meldt dat het nieuwe legspel NMBR 9 vanaf de eerste week van juli leverbaar is. Het spelmateriaal bestaat uit 80 genummerde tegels (0-9) en 20 getalkaarten (0-9). De kaarten worden geschud en als stapel neergelegd, de tegels liggen als gesorteerde voorraad klaar. De als strakke cijfers gevormde tegels zijn opgebouwd uit meerdere velden. Het spel duurt 20 ronden. Aan het begin van elke ronde trekt een speler de bovenste kaart van de stapel. Vervolgens pakt iedere speler een tegel met deze waarde en legt deze volgens de regels aan op zijn eigen speelveld. Je kunt een tegel bovenop andere tegels leggen, wanneer de nieuwe tegel volledig wordt ondersteund door velden op minstens twee onderliggende tegels. Uitstekers en gaten zijn dus verboden. Aan het einde krijg je voor elke tegel het product van de waarde en het niveau aan winstpunten. Het laagste niveau heeft de waarde nul!

NMBR 9 is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel is ontworpen door Peter Wichmann.

Meer informatie: