Jouw eerste reis kan beginnen

Volgens een tweet van Enigma Benelux is Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis vanaf nu verkrijgbaar. Dit spel zou al in april verschijnen, maar bij treinspellen lijkt enige vertraging thematisch vanzelfsprekend. Deze speciale editie van Alan R. Moon’s tophit Ticket to Ride bevat kortere routes, nieuwe illustraties en eenvoudiger spelregels, waardoor ook jonge gezinsleden kunnen aanhaken. Ook in deze versie is het de bedoeling om treinkaartjes te verzamelen en routes te claimen met plastic treintjes. De speler die als eerste zes bestemmingskaarten heeft behaald, is de winnaar. Het spelmateriaal bestaat uit een speelbord met een kaart van Europa, 80 plastic treintjes, 72 treinkaarten, 32 bestemmingskaarten, 4 Oost-West-bonuskaarten en 1 gouden treinkaartje (de beloning voor de winnaar). Deze Europese editie is inhoudelijk gebaseerd op de Amerikaanse voorganger uit 2016.

het speelbord van de Engelstalige editie

Ticket to Ride: mijn eerste reis is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. De adviesprijs is 29,95 euro.

Meer informatie: