EXIT: Het Spel

999 Games lanceert deze zomer onder de naam EXIT: Het Spel een nieuwe spellenreeks met het thema ‘escape room’. Het principe van een escape room: een groep wordt in een ruimte ingesloten en heeft 60 minuten om te ontsnappen. Daartoe gaan ze gezamenlijk op zoek naar aanwijzingen en lossen ze puzzels op, om daarmee sleutels of cijfercombinaties voor de sloten te verdienen.

EXIT: Het Spel is ontworpen door het succesvolle auteursechtpaar Inka en Markus Brand. Zij hebben voor de aftrap drie spellen met verschillende thema’s bedacht, maar er zijn nog meer spellen in ontwikkeling. In Duitsland is EXIT: Het Spel genomineerd voor het Kennerspiel des Jahres 2017. De eerste drie spellen zijn vanaf begin juli verkrijgbaar. Ze zijn geschikt voor 1-6 spelers vanaf 12 jaar en hebben een adviesprijs van 14,99 euro.

  • EXIT: De Verlaten Hut. Tijdens een nachtelijke storm houdt de auto ermee op en zoeken de spelers beschutting in een verlaten blokhut. De volgende ochtend zijn alle ramen en deuren met cijfersloten vergrendeld.
  • EXIT: De Grafkamer van de Farao. Een groep toeristen bezoekt het graf van Toetanchamon. Ze raken gescheiden van de rest van het gezelschap en belanden in een mysterieuze grafkamer, waarvan de toegangsdeur plotseling sluit.
  • EXIT: Het Geheime Lab. De spelers hebben zich aangemeld als proefpersonen in een laboratorium. Plotseling ontsnapt er damp uit een reageerbuis en valt iedereen in slaap. Wanneer de groep ontwaakt, is de deur van het laboratorium op slot.

Aan het begin van het spel beschikken de spelers over een codeschijf en een boek met een afbeelding van de ruimte. Hierop zijn verschillende voorwerpen met allerlei symbolen afgebeeld. Door te combineren, samen te werken en creatief te denken, ontdekken de spelers gaandeweg nieuwe aanwijzingen, lossen ze raadsels op en kraken ze de codes. Ook de fans van ‘Legacy-systemen’ komen aan hun trekken, tijdens het spel wordt er van alles gevouwen, beschreven of verscheurd. Nadat het raadsel is opgelost, is het desbetreffende spel niet meer speelbaar.

Meer informatie: