Nieuwe releases van CGE

De Tsjechische uitgever CGE heeft een handvol nieuwe releases op een rij gezet.

Codenames Duet is een nieuwe variant van Vlada Chvatil’s tophit Codenames. Hier werken de twee teams samen om onder tijddruk vijftien spionnen te identificeren op een speelveld van 5×5 velden. Op de sleutelkaart in een houder kan elk team zien hoe zijn agenten over het speelveld zijn verdeeld. Uiteraard verlies je wanneer je te veel omstanders of de huurmoordenaar aanwijst. Dit spel verschijnt al in juni, naar ik aanneem zal de Nederlandstalige versie niet lang op zich laten wachten.

Vlada heeft meer partypijlen op zijn boog. In september verschijnt That’s a Question!, een partygame waarbij je moet nadenken over de gedachten van je medespelers. Iedere speler heeft een hand met meerzijdige kaarten, waarop in drie gekleurde velden begrippen zijn afgebeeld. Je stelt een medespeler een vraag uit een kleurcategorie, waaraan jij twee begrippen uit dezelfde categorie als antwoord toevoegt. De bevraagde speler kiest in het geheim uit de twee antwoorden, jouw andere medespelers doen hetzelfde. Juiste antwoorden zijn voor die spelers goed voor drie stappen op het scorespoor. Jij gaat daar één stap vooruit per fout antwoord.

PULSAR 2849 is de werktitel van een nieuw spel van Vladimír Suchý, de auteur van onder meer Last Will en Shipyard. In een ander sterrenstelsel verkennen de spelers de ruimte, bouwen ze megastructuren en ontdekken ze buitenaardse technologieën. Volgens de uitgever maakt dit spel op een unieke manier gebruik van dobbelstenen. Dit spel verschijnt op Spiel 2017. [Info]

Een uitbreiding van Adrenaline bevat materiaal voor een zesde speler en introduceert een nieuwe teammodus met simultaan spel, specifieke wapens en gadgets voor de personages en nieuwe schademechanismen. Deze uitbreiding verschijnt mogelijk op Spiel 2017, maar dit is nog niet zeker.

Het Tash-Kalar expansion deck bevat een nieuwe factie en introduceert een ‘Warp Effect’, waarmee je het effect van een later op te roepen wezen nu al kunt gebruiken. Deze uitbreiding verschijnt mogelijk op Spiel 2017, maar dit is nog niet zeker.

End april verscheen al Galaxy Trucker: Rocky Road, een roman van Jason A. Holt. Dit boek speelt zich af in Vlaada Chvátil’s Galaxy Trucker universum. Een vrouw en een alien vervoeren een lading rioolbuizen.

Meer informatie: