Selma Dorrestein wint NK Catan

Afgelopen zondag streden 108 spelers in Veldhoven om de titel Nederlands Kampioen Catan. Dit jaar werd alleen Catan: het basisspel gespeeld, net als op het aankomende EK in Barcelona. De speelborden voor de eerste drie rondes waren vooraf door de organisatie bepaald. Alle tafels speelden met dezelfde opstelling.

Voordat de finalisten bekend werden gemaakt, ontving Ingrid Eggenhuizen de poedelprijs uit handen van de huidig Nederlands Kampioen Lars Meyknecht, omdat zij op plek 108 was geëindigd. Het lukte zes deelnemers om zowel de eerste als de tweede ronde te winnen. Na drie rondes bleef er één ongeslagen speler over, Martin Dijkhuizen. Martin had vorig jaar ook al goed gepresteerd met een derde plek. Naast Martin mochten Julius de Jong, Kevin Huis en Selma Dorrestein aan de finaletafel plaatsnemen. De finale werd ook met het basisspel gespeeld, maar nu met een willekeurig speelveld.

Na een spannende finale heeft Selma de drie heren achter zich gelaten en is met tien punten Nederlands Kampioene geworden. Zij mag namens Nederland naar het EK, dat van 10 – 12 november 2017 in Barcelona wordt gehouden. Julius eindigde met vier punten op de vierde plek en Kevin en Martin werden gedeeld tweede met acht punten. Gebaseerd op de behaalde dagscore, is Martin als tweede geëindigd en Kevin als derde. Als nummer twee mag ook Martin aan het EK deelnemen. (Bron: persbericht 999 Games)

Meer informatie: