Unlock!, een nieuw escape room spel

Enigma Distribution heeft deze week de Nederlandstalige editie van het coöperatieve escape room spel Unlock! uitgebracht. Dit spel haalt de ervaring van een escape room naar jouw speeltafel. Met een kaartdeck en een gratis app word je door de scenario’s geleid. Je moet ruimtes onderzoeken, voorwerpen combineren en puzzels oplossen. ​Deze basisdoos bevat drie avonturen: De Formule, De Muis & De Worst en Het Eiland van Dokter Goorse. Er is ook een demodeck beschikbaar, dat je via de hieronder opgenomen link kunt downloaden. Daar vind je ook een download van het spelregelboekje.

Unlock! is geschikt voor 1-6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 60 minuten. Het spel wordt uitgegeven door Space Cowboys. Alice Carroll, Thomas Cauët en Cyril Demaegd zijn de spelontwerpers. Unlock! won in februari de As d’Or 2017, de Franse spel van het jaar verkiezing.

Unlock! is niet het enige escape room spel op de Nederlandse markt. Identity Games was er vroeg bij met Escape Room The Game. 999 Games komt met de EXIT-reeks van Inka en Markus Brand, maar neemt daar blijkbaar ruim de tijd voor.

Meer informatie: