Een park met fantasievolle wezens

Afgelopen week heb ik kennisgemaakt met twee vriendelijke gezichten achter de Belgische distributeur Geronimo. Dit bedrijf is bezig met een versterking van zijn positie in Nederland, onder meer door de distributie van meertalige versies van Franse spellen via spellenspeciaalzaken. Tijdens ons gesprek maakte ik kort kennis met een nieuw spel van Blue Orange Games, dat vanaf deze maand ook in Nederland verkrijgbaar is.

Fantastic Park is een legspel dat gebruikmaakt van de uit Kingdomino bekende langwerpige dominotegels. Bij Fantasic Park tonen de tegels geen gebieden, hier vind je fantasievolle wezens in verschillende kleuren. De meeste tegels tonen twee verschillende wezens/kleuren, op sommige tegels is dezelfde soort dubbel afgebeeld. Iedere speler heeft een starthand van vier tegels. Je speelt om de beurt een tegel uit, waarbij een van de wezens moet grenzen aan een reeds op tafel liggende tegel. Het is ook toegestaan om wezens te bedekken door de nieuwe tegel erop te leggen. Daarbij moet de bovenste tegel altijd twee verschillende tegels bedekken.

Wanneer iedereen nog maar één tegel op de hand heeft, laten de spelers hun laatste tegel zien. Voor elke kleur op jouw tegel bepaal je hoeveel punten die oplevert. Dit is 1 winstpunt voor elke zichtbare tegel in de grootste orthogonale groep van die kleur. Toont jouw scorende tegel tweemaal dezelfde kleur, dan krijg je uiteraard dubbele punten. Je krijgt ook een verdubbeling wanneer jij de enige bent die scoort in de desbetreffende kleur. Vervolgens vul je jouw hand aan met nieuwe tegels en speel je verder.

Fantastic Park is geschikt voor 2-5 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel is ontworpen door Brett J. Gilbert, de illustraties zijn van Bénédicte Ammar. Mijn eerste kennismaking was kort, maar maakte een positieve indruk. Dit is een eenvoudig en toegankelijk spel, met een luchtige mix van handmanagement, inschatten en het pesten van de tegenstanders.

Meer informatie: