Een distributeur met passie voor spellen

Afgelopen maand is in België een nieuwe distributeur van start gegaan. Core-Origins Games (COG) is het bedrijf van Fred Colman, een professional met 20 jaar ervaring in de spellenbranche. COG is een groothandel die de fysieke spellenwinkels een warm hart toedraagt. Hij ziet deze winkels als het centrum van de spellengemeenschap. COG zal zijn ‘core stores’ onder meer ondersteunen met betere voorwaarden en exclusieve items. Als distributeur en spellenliefhebber wil Colman zich inzetten voor het behoud van zulke winkels en wil hij zorgen voor een goede band tussen spelers en hun winkel. Colman presenteert zijn bedrijf als een onderdeel van de spellengemeenschap, niet als een dozenschuiver die louter op winstverhoging is gericht.

COG distribueert niet alleen de spellen van uitgevers als Victory Point Games, Backspindle Games, Chessex en Stonemaier Games, maar komt ook met eigen Nederlandstalige producties. Zo wordt er gewerkt aan een Nederlandstalige editie van Charterstone, het veelbelovende legacy spel van Jamey Stegmaier.

In een bericht op Bordspelmania vertelt Fred Colman meer over zijn plannen. Tot nu toe scoort hij bij mij alleen maar pluspunten. Ik wens hem veel succes en plezier in spellenland.

Meer informatie: