Spelen voor Spieren

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert in mei de ‘Het zit in MEI challenge’. Het is de bedoeling dat mensen tijdens deze maand acties opzetten om aandacht te genereren en geld in te zamelen.

Wesley Fechter, een van de krachten achter de leuke spellensite Ameritrash.nl, is in 2011 zelf getroffen door een zeldzame spierziekte, het Guillain-Barré Syndroom. In mei organiseert hij onder het motto ‘Spelen voor Spieren’ een online spellenveiling, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het onderzoek naar het Guillain-Barré Syndroom en andere spierziekten. Wesley stelt daartoe spellen uit zijn eigen verzameling beschikbaar, maar hoopt uiteraard ook op steun van uitgevers en eventuele andere donateurs.

Liggen bij jou een paar mooie kavels stof te vangen en draag je dit initiatief een warm hart toe? Schroom niet, bezoek de Spelen voor Spieren website of Facebook en doneer een paar spellen (ik heb al een stapeltje klaar liggen).

Meer informatie: