Vlotte Geesten 2.0

999 Games heeft deze week een nieuwe versie van het reactiespel Vlotte Geesten uitgebracht. Vlotte Geesten 2.0 is wat spelsysteem betreft gelijk aan de voorganger uit 2011, maar bevat vijf nieuwe voorwerpen. Je kunt het materiaal van beide versies zelfs combineren. Er liggen vijf voorwerpen op tafel. Een speler draait de bovenste kaart van de stapel om, waarna iedereen probeert om het in de juiste kleur afgebeelde voorwerp te pakken. Is op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur afgebeeld, dan moet je snel schakelen en het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart is te zien. De eerste terechte grabbelaar legt de omgedraaide kaart als winstpunt op zijn scorestapel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om.

Vlotte Geesten 2.0 is een ontwerp van Jacques Zeimet. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: