Verse dobbelpret bij de Goblins

White Goblin Games onderhoudt al een paar jaar een goede relatie met de Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag, wat de Nederlandse spelers enkele uitstekende dobbelspellen heeft opgeleverd. NSV kwam onlangs met het nieuwe dobbelspel Twenty One, dat volgende week ook bij de Goblins zal verschijnen. De aangekondigde releasedatum is 20 maart, maar je mag hopen dat ze zo tactvol zijn om dit spel op Zuiderspel te lanceren.

Bij het dobbelspel Twenty One krijgt iedere speler een verschillend scoreblad. Elk blad heeft vijf horizontale rijen, waarin telkens zes gekleurde dobbelstenen zijn afgebeeld. Je verdient punten door de velden te vullen met cijfers. Je mag pas aan de volgende rij beginnen, wanneer de vorige volledig is gevuld. De actieve speler gooit de zes gekleurde dobbelstenen. Elke ‘1’ moet je houden, andere worpen mag je nogmaals dobbelen. Na de tweede worp mogen alle spelers de dobbelstenen gebruiken om een of meer velden op hun scoreblad te vullen. Daartoe moet de kleur uiteraard gelijk zijn en de waarde van de steen gelijk of lager dan het desbetreffende veld. Je noteert de ogen van de dobbelsteen als score op het veld. Wanneer de waarde van de steen en het veld gelijk zijn, noteer je als bonus een X (die extra punten oplevert). Kan of wil je geen cijfer invullen, dan streep je het linker veld van de huidige rij af. Het spel is voorbij wanneer iemand zijn vijfde rij heeft gevuld.

Twenty One is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Het spel is ontworpen door Steffen Benndorf en Reinhard Staupe.

Meer informatie: