Memoir ’44 Dutch Open 2017

In de nacht van 9 op 10 juli landen Amerikaanse en Britse parachutisten in het zuiden van Sicilië om strategische punten te veroveren. Op 10 juli stormen zeven Amerikaanse, Britse en Canadese divisies aan land. Operatie Husky, de verovering van Italië is begonnen. Het wordt de grootste amfibische operatie van de Tweede Wereldoorlog.

In het weekend van 8 en 9 april 2017 organiseert M44Brigade opnieuw de Memoir ’44 Dutch Open. Dit is een tweedaags toernooi voor het populaire bordspel Memoir ’44, waarbij in een goede sfeer om de eerste plaats wordt gestreden. Het toernooi vindt plaats in Klundert. Het thema van 2017 is The battle for Italy.

Gedurende de twee dagen probeer je in zes rondes zo veel mogelijk punten te verzamelen. Elke ronde speel je beide zijdes. Er wordt gespeeld in een Zwitsers rondesysteem, waardoor spelers van gelijk niveau tegenover elkaar komen te zitten, zodat het voor iedere speler leuk blijft, ook als je niet zo vaak Memoir ’44 speelt.

Het toernooi is toegankelijk voor iedereen die het basisspel kent. Van elk te spelen scenario worden de extra regels voor het toernooi uitgelegd, waardoor ook beginnende spelers prima kunnen meedoen. Om het voor iedereen spannend te houden, zijn de scenario’s speciaal ontworpen voor het toernooi, waardoor ze voor iedereen nieuw zijn. Elk scenario wordt geïntroduceerd met een historische achtergrond en een regeluitleg.

Niemand gaat met lege handen naar huis. Voor iedere deelnemer is er een set gedrukte scenario’s, zodat je alle gespeelde scenario’s thuis nog eens rustig kunt naspelen. Daarnaast is er een kleine verrassing. Voor de winnaars is er naast de eeuwige roem een mooie trofee.

Voor de liefhebbers is er op zaterdag een gezellig avondprogramma, voorafgegaan door een buffet. Deze kun je afzonderlijk boeken. Deze avondactiviteit staat los van het toernooi en telt niet mee in de eindscore.

Heb je zin om in een ontspannen sfeer een gezellig spelweekend te beleven? Je kunt je tot 26 maart inschrijven via M44Brigade.

Ben je benieuwd naar de mensen achter M44brigade, of wil je nog een keer oefenen? Op 19 maart staan ze met een demonstratieteam op Zuiderspel.

Meer informatie: