Los Duendes Blancos in Cartagena

White Goblin Games komt volgende week met een heruitgave van Leo Colovini’s Cartagena, het spel waarbij piraten uit de gelijknamige vesting proberen te ontsnappen. In dit leuke, gemene loopspel zit je de tegenstanders niet dwars door ze te slaan, maar draait het vooral om het gunnen en ontzeggen van beweging. De beweging van de speelfiguren wordt gestuurd door kaartjes met symbolen. Op het speelveld vind je dezelfde symbolen. Wanneer symbolen zijn bezet door andere speelfiguren, dan kun je veel velden overslaan.

Deze editie van White Goblin Games is gebaseerd op de actuele heruitgave van Piatnik. Deze bestaat uit Cartagena, Cartagena 2 en een paar varianten. Daarnaast zijn de illustraties vernieuwd. Cartagena is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

De toenmalige editie van Cartagena won in 2002 de Nederlandse Spellenprijs, met één punt voorsprong op Medina. Deze winst was een toevalstreffer. Door een technische fout was de digitale stembus bij de toenmalige publieksverkiezing geen maand, maar slechts een paar dagen geopend, waardoor honderden stemmen nooit zijn geregistreerd.

Meer informatie: