What’s Up bij Chronicle Games

Op de beurs Zuiderspel in Veldhoven lanceert de Nederlandse uitgever Chronicle Games zondag 19 maart zijn tweede spel, het verzamelspelletje What’s Up. De 30 speelkaarten zijn dubbelzijdig en worden in vijf rijen van zes open op tafel gelegd. Op de kaarten zijn 1-3 vogeltjes afgebeeld in de kleuren groen, geel, rood en paars. Het is de bedoeling dat je een bepaald aantal (afhankelijk van het aantal spelers) setjes van 1-2-3 vogels in één kleur verzamelt, beginnend bij 1, dan 2 en dan 3. In jouw beurt kies je één kaart en die draai je om. Past de kaart in jouw setje, dan mag je die pakken, anders laat je de kaart liggen. Op de achterkant van de kaart staat OF hetzelfde aantal vogels in een andere kleur, OF dezelfde vogelkleur in andere aantallen. Logica en kansberekening helpen je om te bepalen welke kaart je moet omdraaien. Je moet ook onthouden wie wat heeft omgedraaid, verder heb je wat geluk nodig.

What’s Up is een ontwerp van Dennis Kirps en Jean-Claude Pellin. Eerstgenoemde kennen we in Nederland van RoboRama. De Engelstalige editie van What’s Up verscheen vorig jaar bij Strawberry Studio. What’s Up is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 10-20 minuten.

Op de Facebookpagina van Chronicle Games loopt een voorbestelactie.

Meer informatie: