The Dutch East Indies op Kickstarter

De Nederlandse spelauteur Martin Looij komt na Scuba uit 2016 met zijn tweede bordspel, The Dutch East Indies. Ook dit spel wordt uitgegeven door zijn uitgeverij Keep Exploring Games en is vanaf vandaag te bestellen via een Kickstartercampagne.

The Dutch East Indies

Het is de 17e eeuw in de East Indies. Jij hebt de leiding over twee schepen, waarmee je waardevolle specerijen verzamelt. Dit kun je op de eerlijke manier doen, door handelsgoederen in jouw schip te laden, naar een eiland met lokale bewoners te varen en daar de goederen te ruilen tegen specerijen. Maar je kunt ze ook proberen te stelen van jouw tegenstanders. Daartoe vaar je langszij een schip van een tegenstander en val je aan. Win je het gevecht, dan kun je een specerij stelen. Verlies je het gevecht, dan steelt de tegenstander iets van jou of sloopt hij een deel van jouw schip. En dan zijn er nog piraten… Kom je te dicht bij een piraat, dan schieten ze jouw schip aan flarden. Op het Markteiland kun je jouw schip repareren of opwaarderen. Met meer kanonnen kun je gemakkelijker gevechten winnen, meer zeilen laten je sneller varen en meer vrachtruimte stelt je in staat om meer goederen te vervoeren. Het is de bedoeling om als eerste acht specerijen te ruilen of te stelen en deze naar jouw thuiseiland te vervoeren. Hiermee win je The Dutch East Indies.

de auteur demonstreert een prototype

The Dutch East Indies is volgens de uitgever een spel met eenvoudige spelregels, maar met veel strategische mogelijkheden. Met één exemplaar van het spel kun je met 2 tot 4 spelers spelen, met twee spellen kunnen tot 8 spelers meespelen. De speelduur ligt tussen de 45 en 90 minuten. Bij een succesvolle Kickstartercampagne wordt het spel naar verwachting in oktober 2017 uitgeleverd.

Meer informatie: