Circus in Carcassonne

Bordspeler.nl berichtte er in december al over, nu volgt de officiële aankondiging van 999 Games. De Nederlandse hoeder van de Carcassonnefamilie komt dit voorjaar met Carcassonne: het Circus. Een circus reist rond in de omgeving van Carcassonne. Overal waar het circus zijn tent opzet, stromen de ‘meeples’ toe. Je probeert jouw ‘meeples’ in de buurt van de circustent te zetten om extra punten te verdienen. Deze punten hangen af van een gedekt dierfiche onder de tent, die bij vertrek wordt onthuld. Je kunt jouw ‘meeples’ ook als circusartiest opstapelen, waarmee je bij speciale tellingen punten verdient. Ten slotte heeft iedere speler een circusdirecteur. Deze geldt als een gewone ‘meeple’, maar levert extra punten op in de buurt van het circus of artiesten.

Carcassonne: het Circus wordt in de tweede week van april verwacht. Door de gelijke achterkanten is de uitbreiding weliswaar te combineren met oude Carcassonnesets, maar het artwork aan de voorzijde past beter bij de vernieuwde editie uit 2016. Dit is de eerste uitbreiding waarvan geen versie met het oude artwork zal verschijnen.

Meer informatie: