Plan B Games

Dit jaar is een nieuwe uitgever van start gegaan, Plan B Games uit Canada. Het eerste grote project is de spellentrilogie Century, waarvan in juni 2017 de eerste titel zal verschijnen. Century: Spice Road is een ontwerp van Emerson Matsuuchi met artwork van Fernanda Suárez. In Century: Spice Road speel je een karavaanleider, die de befaamde zijderoute bereist om specerijen aan de andere kant van het continent af te leveren. In jouw beurten voer je één van vier acties uit: open een handelsroute door een handelskaart te pakken; handel of oogst specerijen door een kaart uit te spelen; vervul en claim een opdrachtkaart; rust en neem je gespeelde kaarten terug. Het spel is voorbij wanneer een speler zijn vijfde opdracht heeft vervuld. Het spelmateriaal bestaat uit 36 opdrachtkaarten, 53 handelskaarten, 5 karavaankaarten, 105 houten blokjes, 4 specerijschaaltjes, 20 goud- en zilverstukken en een regelboek.

Enigma Distribution meldt dat van Century: Spice Road in juni ook een Nederlandstalige editie zal verschijnen.

Century: Spice Road is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Meer informatie: