Zig & Zag bij 999 Games

999 Games heeft deze week een nieuw familiespel uitgeleverd. Zig & Zag is een coöperatief bordspel van Carlo A. Rossi. Een ruimteschip is neergestort in een maïsveld. Daarbij zijn twee aliens hun twaalf voorwerpen verloren. De spelers moeten in het maïsdoolhof gezamenlijk onder druk van de zandloper de verloren voorwerpen terugvinden. Het speelbord staat rechtop tussen de spelers. De twee magnetische speelfiguren staan elk aan een eigen kant van het bord. Wanneer je de ene beweegt, gaat de andere vanzelf mee. Hierdoor kan een alien door de hindernissen van zijn eigen doolhof bewegen, die hij op eigen initiatief niet had mogen passeren. Dit vraagt om een heldere communicatie. Het spel bevat ook een competitieve variant.

Zig & Zag is geschikt voor 2–4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: