Ravensburger Nederland – voorjaar 2017

Ravensburger Nederland kondigt dit voorjaar tien nieuwe spellen aan, waarvan ik hier vier familiespellen voorstel.

Het zal niemand verbazen dat de spelers in het Scotland Yard kaartspel de identiteit van Mister X moeten achterhalen. Aan het begin van het spel is de Mister X kaart aan een van de spelers verstrekt. De detectives moeten eerst zien te ontdekken wie Mister X is, daarna moeten ze hem zien te arresteren voordat de kaartstapel is uitgeput. Mister X voert de druk op en beschermt zichzelf met zijn zwarte kaarten. Voor je het weet, is de Mister X kaart bij een andere speler beland. Het Scotland Yard kaartspel is geschikt voor 3 tot 5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel is ontworpen door Inka en Markus Brand.

La Cucaracha Loop pocketspel is een compacte variant van La Cucaracha Loop. Kevers racen met hulp van de dobbelsteen door het domein van de kakkerlakken. De spelers proberen als eerste met al hun kevers de finish te bereiken. De kakkerlakspeler probeert ze ondertussen te vangen. Zijn kakkerlakmunt bepaalt via welk spoor hij op keverjacht gaat. Dit spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten. Het spel is ontworpen door Inka en Markus Brand.

Bij het dobbelspel PAKU PAKU proberen panda’s kopjes en schoteltjes te stapelen. Om dit spel te winnen moet je snel dobbelen en behendig stapelen. PAKU PAKU is geschikt voor 2 tot 8 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten. Het spel is ontworpen door Antoine Bauza.

In Dragons – dragon race organiseren De drakenrijders van Berk een vliegwedstrijd voor draken. Wie heeft zijn draak het beste getemd en getraind en wint de spannende wedstrijd? Hikkie op Tandloos? Astrid op Stormvlieg? Vissenpoot op Speknekje? Snotvlerk op Haaktand? Met een beetje tactiek en dobbelgeluk kun je jouw favoriet aan de overwinning helpen. Dragons is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten. Het spel is ontworpen door Thilo Hutzler.

Meer informatie: