NSV – voorjaar 2017

De Duitse uitgever Nürnberger-Spielkarten-Verlag (NSV) heeft voor het voorjaar van 2017 drie nieuwe spellen aangekondigd, die in de loop van dit jaar ook bij White Goblin Games zullen verschijnen.

Qwinto: das Kartenspiel is een variant op het dobbelspel Qwinto. In plaats van dobbelstenen zijn er 32 speelkaarten. Iedere speler start met drie handkaarten. Vier kaarten liggen open in een vierkant op tafel. De actieve speler speelt een handkaart op een van de open kaarten. De som van deze en de twee naburige kaarten is de score, die iedere speler op zijn scoreblad mag noteren in een rij met de bijpassende kleur. Qwinto: het kaartspel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel is ontworpen door Bernhard Lach, Uwe Rapp en Reinhard Staupe.

Het kaartspel Tembo speelt zich af in Afrika. Het spel draait om de massale seizoenstrek van gnoes, zebra’s en antilopen. Deze dieren steken de rivier Mara over, waarbij ze worden bedreigd door leeuwen en krokodillen. Olifanten (tembo’s) helpen de dieren om veilig de overkant te bereiken. Tembo is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Het spel is ontworpen door Andreas Spies.

Bij het dobbelspel Twenty One krijgt iedere speler een verschillend scoreblad met vijf horizontale rijen, waarin steeds zes gekleurde dobbelstenen zijn afgebeeld. Je verdient punten door de velden te vullen met cijfers. Je mag pas aan de volgende rij beginnen, wanneer de vorige volledig is gevuld. De actieve speler gooit de zes gekleurde dobbelstenen. Alle spelers mogen de dobbelstenen gebruiken om een of meer velden te vullen. Daartoe moet de kleur gelijk en de waarde gelijk of lager zijn dan het desbetreffende veld. Je noteert de ogen van de dobbelsteen als score. Is de waarde van de steen en het veld gelijk, dan krijg je een bonus. Twenty One is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Het spel is ontworpen door Steffen Benndorf en Reinhard Staupe.

Meer informatie: