De Keltisfamilie groeit

White Goblin Games komt volgende week met Reiner Knizia’s Keltis Fun & Go, een variant op het bordspel Keltis. Het spelmateriaal bestaat uit een scorebordje en 55 steenfiches in vijf verschillende kleuren (waarde 0-10). Aan het begin worden de fiches geschud en gedekt op tafel gelegd. De actieve speler draait een fiche om en beslist of hij het fiche open laat liggen of met dit fiche een rij start of uitbouwt. Een fiche met een klavertje geeft je een extra beurt, andere fiches leveren een bonus van 1-3 punten op en wensstenen heb je nodig om strafpunten te vermijden. In plaats van een gedekt fiche mag je ook een open fiche pakken. Per kleur moet je met de fiches een eigen rij in op- of aflopende volgorde aanleggen. Als het laatste fiche is gelegd, worden de punten toegekend.

Dit leuke spel is officieel niet eerder in Nederland uitgebracht. Maar in 2009 was de Duitse editie (met Nederlandstalige regels) een verkoophit bij de Amersfoortse Spellenwinckel. Daar gingen de doosjes als warme broodjes over de toonbank.

Keltis Fun & Go is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 7 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: