Asmodee en Heidelberger fuseren

Zondag lekte het nieuws al voortijdig uit, vandaag volgde het officiële persbericht. Asmodee en het Heidelberger Spieleverlag hebben bekendgemaakt dat de bedrijven gaan fuseren.

Het Heidelberger Spieleverlag zal vanuit zijn huidige vestiging in Walldürn als Studio Heidelberger onder het bekende logo met de beer spellen ontwikkelen en de Duitstalige edities van Fantasy Flight Games spellen verzorgen. De onderneming in formele zin wordt gedreven door de Asmodee GmbH.

Het is even afwachten wat er met de andere distributietitels van Heidelberger gebeurt. Het is denkbaar dat niet iedere betrokken uitgever zin heeft om in het Asmodee concern te belanden. Het zou me niet verbazen wanneer de Duitse distributiemarkt in beweging komt. Bij Pegasus en Hutter is vast nog wel plek voor het een en ander.

Meer informatie: