Feiten, vragen en kopieën

Op het Spellenspektakel van 2016 ontmoette ik spelontwerper Daan Kreek van Puzzles & Games. Hij informeerde me over zijn nieuwe kennisspel ‘De feiten van 2016 op een rij’. Hij beschrijft dit als een ‘raad & praat-spel’, waarmee je gezamenlijk spelenderwijs het jaar 2016 nogmaals doorneemt. Er liggen steeds drie nieuwsfeiten van het afgelopen jaar naast elkaar. Aan jou de taak om de chronologische volgorde te raden. Met goede antwoorden verdien je punten. Tijdens het Spellenspektakel was dit spel nog niet verkrijgbaar, het wordt in de loop van deze maand verwacht.

feiten2016

Een andere uitgave van Puzzles & Games is de reeks ‘Vragen & Antwoorden’.  Van dit triviaspel zijn inmiddels vier sets met vragenkaartjes verschenen. Je kunt ze gebruiken als een zelfstandig speelbaar spel, maar ook als uitbreiding op jouw favoriete triviaspellen. Elke set bevat 330 vragen.

vraag_antwoord_3en4

copy-not-copy-boxBij Blue Orange Games verscheen zijn snelle reactiespel ‘Copy or not Copy?‘. Elke opdrachtkaart toont op het eerste gezicht meerdere exemplaren van dezelfde afbeelding, maar slechts één van deze afbeeldingen is het origineel. De andere afbeeldingen wijken op één element af van dit origineel (en op twee elementen van elkaar). De spelers proberen zo snel mogelijk het origineel te vinden door de andere elementen te elimineren. Het tinnen blik bevat 72 opdrachtkaartjes, zes kleurschijfjes en een spelregelboekje met daarin vijf manieren om het spel te spelen. De Nederlands- en Franstalige versie wordt gedistribueerd door Geronimo.

Meer informatie: