Boer zoekt familie

agricola-familie-box999 Games heeft het bekroonde worker placement spel Agricola doorgezaagd. Afgelopen voorjaar verscheen een expert-editie met een mix van oude en nieuwe kaarten. Deze week verscheen de familie-editie. Ook in deze versie van Agricola moet je jouw boerderij op allerlei gebieden ontwikkelen, door de uitbreiding van jouw gezin en jouw woning, door akkerbouw en veeteelt en door te voorzien in het levensonderhoud. Deze toegankelijke versie doet het zonder speelkaarten, die je nu deels terugvindt als gebouwen op het gemeenschappelijke speelbord. De volgorde waarin nieuwe acties worden toegevoegd is nu vast. De grondstoffen steen en groente zijn verdwenen, hetzelfde geldt voor de strafpunten.

De Agricola familie-editie is geschikt voor 1-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: