Clash d’Ardèche op Kickstarter

ardeche-boxVandaag heeft de Nederlandse spelontwerper Jan Willem van Dijk via zijn uitgeverij Gaudete Games een tweede Kickstartercampagne gelanceerd voor zijn bordspel Clash d’Ardèche. Nadat hij in het voorjaar onvoldoende fondsen wist te werven, is hij aan de slag gegaan met de feedback van de spelersgemeenschap op Bordspelmania. In samenwerking met een nieuwe illustrator heeft dat een mooie nieuwe versie van het spel opgeleverd.

ardeche-spellenspektakel

In dit spel bouw jij vanuit het niets een eigen camping op in de Franse Ardèche. Je moet jouw middelen slim investeren in de beste faciliteiten, effectieve mediakanalen en het ‘smeren’ van de burgemeester. Een lapje grond, een campingreceptie en een eigen website is alles wat je nodig hebt om het volgende seizoen al inkomsten te hebben. Tevreden leun je achterover… maar niet te lang, want voor je het weet vinden jouw gasten de camping van een concurrent aantrekkelijker. Naast de kwaliteit van de camping draait het ook om een goede prijs. De prijsbepaling introduceert een blufelement, omdat je op dat moment niet weet welke prijs jouw concurrenten zullen vragen en dus ook niet hoe hun gasten op jouw prijs zullen reageren.

ardeche-kaarten

Clash d’Ardèche is geschikt voor 1-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 40-75 minuten. De Kickstartercampagne loopt tot 15 december. Bij een succesvolle financiering wordt het spel naar verwachting in april 2017 uitgeleverd.

Meer informatie: