Keer op Keer, dobbelpret van 999 Games

keer-doos999 Games heeft afgelopen week een nieuw dobbelspel met een pakkende titel uitgeleverd. Keer op Keer is een ontwerp van Inka en Markus Brand, het echtpaar dat we onder meer kennen van Het Dorp. Iedere speler heeft een eigen scoreblad en een stift. Op het scoreblad zijn vijftien kolommen met elk zeven velden in een wisselende combinatie van vijf kleuren afgebeeld. Op sommige velden staan sterren. De actieve speler gooit zes dobbelstenen. Op de drie zwarte stenen zijn de cijfers 1-5 en een joker afgebeeld. Op de drie witte stenen vind je de vijf verschillende kleuren en een joker. De actieve speler kiest een combinatie van een witte en een zwarte steen. Hij moet daarna het gegooide aantal kruisjes in één blok met velden van de gegooide kleur zetten. Je moet beginnen in een veld naast de startkolom of naast een eerder gezet kruis. Ten slotte mogen de medespelers uit de resterende stenen een soortgelijke combinatie kiezen. Het spel gaat door tot een speler alle velden van twee kleuren heeft aangekruist.  Dan scoor je punten met volledig gevulde kolommen en kleuren (waarbij de eerste vuller per rubriek meer punten krijgt), met niet gebruikte jokers (die je tijdens het spel aankruist op een apart spoor) en krijg je strafpunten voor niet aangekruiste sterren. Ten slotte bevat het regelboekje een solovariant.

keer-materiaal

Keer op Keer is een leuk spel, aanbevolen voor liefhebbers van luchtig dobbelvermaak in de stijl van Qwixx. Het spel is geschikt voor 1-6 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: