Uitreiking Nederlandse Spellenprijs

banner-nominaties-2016

Dit jaar wordt voor de zestiende keer de Nederlandse Spellenprijs uitgereikt. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn de winnaars nog niet bekendgemaakt. Dat gebeurt dit jaar op het grootste en leukste spellenevenement van de Benelux zelf, tijdens het Spellenspektakel. De feestelijke huldiging van de winnaars vindt plaats op zaterdag 12 november om 14.00 uur.

De Nederlandse Spellenprijs is de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen.

Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. In deze categorie zijn de volgende spellen genomineerd: Avonturenland (HABA), Codenames (White Goblin Games) en Quadropolis (Days of Wonder).

Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring. In deze categorie zijn de volgende spellen genomineerd: De Alchemist (The Game Master), Haspelknecht (Quined Games) en Marco Polo (999 Games).

Wil jij de uitreiking bijwonen, kijk dan op de Spellenspektakel website hoe jij je hiervoor kunt aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt, reageer dus snel.

Meer informatie: