Nederlands kwartet op Spiel 2016

Op Spiel 2016 presenteerde een viertal nieuwe Nederlandse uitgevers hun nieuwe spellen aan een internationaal publiek. Ze vielen op door hun professionele en soms ludieke presentatie. Vandaag ontving ik van Martin een leuke groepsfoto en hun dankwoord aan de Nederlandstalige spelers. Ik plaats dit hier met plezier, aangevuld met mijn eigen foto’s van hun stands.

vier nieuwe uitgevers in Essen

vier nieuwe uitgevers in Essen

Wie in Essen een bezoek bracht aan de nieuwe hal 6, kon daar vier nieuwe Nederlandse bedrijven aanschouwen, die dit jaar een succesvolle crowd funding campagne hadden gerund. Golden Age Games stond er met Captains of the Golden Age, Black Box Adventures presenteerde Revenge of the Dictators, Keep Exploring Games liet de wereld kennismaken met Scuba en What’s In A Game toonde Maestro. De mensen achter de drie laatstgenoemde bedrijven leerden elkaar in januari kennen op de Ducosimbeurs, waar zij prototypes van hun spellen demonstreerden. Er volgden maanden van mailcontact, waarin iedereen elkaar hielp. Een handleiding voor bordspelontwerpers en -uitgevers is er immers niet, en vanaf het eerste contact bij Ducosim is er nooit enige vorm van concurrentie geweest, maar hielp iedereen elkaar waar hij/zij kon. En ook op Essen zorgde dit voor veel gezelligheid en synergie. Zo had Keep Exploring Games een pinapparaat waar anderen ook gebruik van konden maken, werden nieuwe contacten met winkels en distributeurs gedeeld en zorgde iedereen er ook voor dat men ook mentaal de lange week doorkwam. De demotafels van de vier spellen zaten altijd vol, er werden veel spellen verkocht (Captains of the Golden Age had op zondagmiddag zelfs alle meegebrachte spellen uitverkocht) en er werden veel waardevolle contacten opgedaan.

Niek en Dick (Captains of the Golden Age), Bart, Bas en Alina (Revenge of the Dictators), Martin (Scuba) en Pieter (Maestro) willen iedereen bedanken die hun spellen heeft gespeeld en/of gekocht en ook iedereen die langs kwam voor een praatje of hun support op wat voor manier dan ook geuit heeft. Tot volgend jaar op Essen!

Captains of the Golden Age

Captains of the Golden Age

Revenge of the Dictators

Revenge of the Dictators

Maestro

Maestro

Scuba

Scuba