Het Spellenspektakel zet zich in voor Het Vergeten Kind

Inzamelingsactie voor stichting tijdens Spellenspektakel

Op 12 en 13 november kunnen jong en oud weer genieten van het Spellenspektakel. Helaas hebben niet alle kinderen in Nederland de mogelijkheid om thuis gezellig een spel te spelen. Jaarlijks verblijven ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Deze kinderen zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Ze groeien op met minimale speelmogelijkheden. Het Vergeten Kind zet zich in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren en het Spellenspektakel draagt daar graag aan bij. Het Spellenspektakel heeft daarom alle kinderen in de opvanglocaties in de regio Eindhoven uitgenodigd om te komen spelen op het Spellenspektakel en doneert een grote hoeveelheid spellen aan de opvanglocaties. De bezoekers van het Spellenspektakel kunnen ook een steentje bijdragen door een spel te kopen en deze te schenken aan Het Vergeten Kind.

vergeten-kind

Een van de pijlers van Het Vergeten Kind is het activeren van de kinderen in opvanglocaties, zodat zij zich niet hoeven te vervelen en zichzelf kunnen ontplooien. Het spelen van gezelschapsspellen en het maken van puzzels dragen daaraan bij. De spellenuitgevers en bezoekers van het Spellenspektakel stellen gratis gezelschapsspellen beschikbaar aan de stichting. Ook nodigt het Spellenspektakel de vergeten kinderen uit de regio Eindhoven uit voor een gratis bezoek en steunt hiermee de tweede pijler van Het Vergeten Kind: het bieden van kinderplezier buitenshuis. Juist voor deze kinderen is het belangrijk om hun problemen even te kunnen vergeten door de gezelligheid van samen een spel spelen.

Bent u dol op spelletjes en gunt u kinderen in opvanglocaties ook dit plezier? Bezoek dan op 12 of 13 november het Spellenspektakel in Eindhoven. Trakteer daar niet alleen uzelf op een nieuw spel maar ook Het Vergeten Kind. U kunt een spel schenken bij de kassa van het Spellenspektakel.

(Bron: persbericht)

Meer informatie: