Jetzt kommen die Kamele

camel-up-cardsMet een vertraging van een paar maanden levert 999 Games deze week Camel Up Cards uit, de kaartspelversie van het Spiel des Jahres van 2014. Net als in het bekroonde bordspel nemen vijf kamelen deel aan een race, die uit meerdere etappes bestaat. Het parcours is opgebouwd uit speelkaarten. Met een palmboom en een woestijnvos kun je dit parcours beïnvloeden. De spelers proberen zoveel mogelijk geld te verdienen door op de posities van de dieren in de race te wedden. Een speler kan wedden op de winnende of derde kameel in een etappe of op de winnaar of verliezer van de complete race.

camel-up-cards-parcours

De kamelenrace wordt aangestuurd door racekaarten, die één voor één van een trekstapel worden genomen. Deze racestapel is aan het begin van de etappe door de spelers samengesteld, die één open en meerdere gedekte racekaart(en) toevoegen. Iedere speler heeft ook nog één racekaart op de hand, die hij op een geschikt moment kan uitspelen in plaats van een kaart van de stapel. Zodra de racestapel is verbruikt, is de etappe voorbij. Dan krijgen de spelers geld op basis van de posities van de kamelen en hun weddenschappen. Na een paar etappes passeert de eerste kameel de finish en eindigt het spel met een laatste uitbetaling. De speler met het meeste geld is dan de winnaar.

Camel Up Cards is een spel van Steffen Bogen. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. De Duitse editie van eggertspiele wordt op Spiel 2016 gepresenteerd.

Meer informatie: