HOT Games op Spiel 2016

gang-up-coverDe Nederlandse distributeur H.O.T. Sports + Toys wordt dit najaar ook actief als uitgever. Onder de naam HOT Games verschijnt op Spiel 2016 een nieuwe editie van het kaartspel Gang Up!, ontworpen door Paul van der Meer en geïllustreerd door Robin Keijzer. Het spel kent drie soorten kaarten. Er is een dichte stapel met misdaadkaarten en een dichte stapel met de twee actiekaartsoorten, gangster en invloed. Laatstgenoemden hebben een statuscijfer, dat je minstens moet evenaren om de kaart te mogen spelen. Status verdien je door een misdaad succesvol uit te voeren. Misdaadkaarten vereisen op hun beurt weer mankracht, wat je onder meer verzamelt via jouw gangsters.

gang-up-kaarten

Je begint het spel met zes actiekaarten op de hand. Aan het begin van je beurt trek je een nieuwe actiekaart. Daarna mag je gangsters uitspelen zolang je voldoet aan de status. Vervolgens mag je stoppen door nog een actiekaart te trekken of mag je een misdaadkaart trekken en spelen. Om de misdaad te voltooien heb je voldoende mankracht nodig. Mankracht vind je op jouw uitgespeelde gangsters, op invloedkaarten en in de steun van één medespeler als bondgenoot. Vervolgens mogen alle spelers de eigenschappen van hun gangsters en invloedkaarten gebruiken om de uitkomst te beïnvloeden.  Voldoe je uiteindelijk aan de eisen, dan krijgen jij en jouw bondgenoot de afgebeelde status. Zo niet, dan verliezen jullie status en onderga je de gevolgen van de misdaadkaart.

Gang Up! is geschikt voor 3-5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 30-60 minuten. Het spel heeft Engelstalige speelkaarten, maar beschikt wel over Nederlandstalige spelregels.

HOT Games demonstreert het spel op Spiel 2016, in hal 4 stand B-114.

Meer informatie: