Droomhuis van Chronicle Games

droomhuis-coverSpelauteur Michiel Hendriks, bekend van het door Portal Games uitgegeven bordspel Legacy: The Testament of Duke de Crecy en de bordspellenpodcast Het Ludieke Gezelschap, heeft onlangs de nieuwe uitgeverij Chronicle Games opgericht. Op het Spellenspektakel 2016 zal Chronicle Games zijn eerste spel op de markt brengen, het bordspel Droomhuis. Dit is de Nederlandstalige editie van Domek van Rebel.pl uit Polen. Naast Domek zal Chronicle Games op het Spellenspektakel het spel Pakjesavond demonstreren. Dit is een eigen ontwerp, waarvoor tegen die tijd een Kickstartercampagne wordt opgestart.

In Droomhuis ontwerp en realiseer je jouw eigen droomhuis van de grond af. Iedere speler heeft een eigen huisbordje. Op een centraal speelbord worden twee soorten kaarten aangeboden, een rij met kamerkaarten en een rij verbouwingkaarten. De actieve speler kiest een kolom op het speelbord en pakt de daar liggende kamer- en verbouwingskaart (in de linker kolom krijg je een startspelerkaart). De kamerkaart leg je conform de bouwvoorschriften in jouw eigen huis. Je hebt gewone kamers, unieke kamers en kelderkaarten. Sommige kamers kun je uitbreiden voor extra punten. Er zijn vier soorten verbouwingkaarten. De gekleurde dakkaarten leg je gesloten op het dakveld, waar je tot het einde moet zien te onthouden wat je hebt verzameld. Met inrichtingkaarten kun je kamers voltooien door er een bijpassende tegel te plaatsen. Gereedschapkaarten helpen je later bij het kiezen en plaatsen van kamerkaarten. De klusserkaarten spelen op één na een rol bij de eindtelling.

droomhuis-spelsituatie

Na 12 rondes volgt de puntentelling. Dan krijg je punten voor kamers, inrichtingtegels (met een leuke bonus wanneer je de interieurverzorgster bezit), de aanwezigheid van een badkamer, keuken en slaapkamer en ten slotte voor het dak, waarbij een dak in één kleur de meeste punten oplevert. Droomhuis is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 7 jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten.

Meer informatie: