Potion Explosion is het Gioco dell’Anno 2016

De negenkoppige jury van de Italiaanse Spel van het Jaar verkiezing Gioco dell’Anno heeft vandaag de winnaar van 2016 bekendgemaakt. Het Italiaanse Spel van het Jaar is Potion Explosion van Lorenzo Silva, Andrea Crespi en Stefano Castelli. Dit spel wordt in Italië als Pozioni Esplosive uitgegeven door Horrible Games en gedistribueerd door Ghenos Games. De Nederlandstalige editie is een uitgave van 999 Games.

gioco-2016-potion

In Potion Explosion moeten de spelers de toverdranken op hun toverdranktegels brouwen. Daartoe pakken ze gekleurde knikkers uit een dispenser. Als hierdoor knikkers van dezelfde kleur elkaar raken, mag je deze ook pakken. Elke toverdrank heeft een speciale eigenschap die je één keer kunt gebruiken. Hiermee kun je speciale combinaties en kettingreacties creëren, waarmee je jouw recepten sneller kunt brouwen. Elke voltooide toverdrank is punten waard. Daarnaast krijg je punten voor het brouwen van een aantal gelijke of juist verschillende toverdranken.

Daarnaast is Alba di Cthulhu uitgeroepen tot het beste rollenspel, de Gioco di Ruolo dell’Anno 2016.

Meer informatie: