Nominaties Gouden Ludo 2016

De Gouden Ludo is een Vlaamse spellenprijs die dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd. Een testpanel van spellenclubbezoekers heeft de afgelopen maanden 29 voorgedragen spellen beoordeeld. Op basis hiervan zijn zes spellen genomineerd voor de eindronde van de verkiezing. Dit jaar zijn de genomineerden voor het eerst verdeeld over twee categorieën: familie- en expertspellen.

gouden-ludo-nom-16

Leden van Vlaamse spellenclubs bepalen in de komende twee maanden de twee winnaars. De bekendmaking volgt op vrijdag 18 november aan de vooravond van de Vlaamse spellenbeurs Spel.

In de categorie familiespel zijn genomineerd:

  • Codenames (White Goblin Games)
  • El Gaucho (The Game Master)
  • Quadropolis (Days of Wonder)

In de categorie expertspel zijn genomineerd:

  • Haspelknecht (Quined Games)
  • Mombasa (The Game Master)
  • Orléans (White Goblin Games)

Commentaar: in de expertcategorie wordt het vast een spannende strijd tussen Mombasa en Orléans, waarbij ik eerstgenoemde een goede kans toedicht. In de familiecategorie is Quadropolis wat mij betreft het ideale gateway spel. Met een blik op het grote publiek zou die ‘m toch moeten winnen. Ten slotte is het opmerkelijk dat er geen 999 Games titel tussen de genomineerden zit, maar met de kwaliteit van deze jaargang kan zoiets gebeuren.

Meer informatie: