Cwali lanceert Habitats op Kickstarter

Corné van Moorsel, de man achter de Nederlandse uitgever Cwali, heeft vandaag een kortlopend Kickstarterproject gelanceerd voor zijn nieuwe spel Habitats. Dit legspel is bedoeld voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van ong. 40 minuten.

habitats-kickstarter

Als parkmanager van een Afrikaans wildpark moet je de dieren de juiste leefomgeving geven. Apen willen bos, zebra’s grasland, krokodillen water enzovoort. Verder moet je uitkijktorens bouwen, toegangswegen aanleggen en voldoen aan de speciale wensen van de toeristen. De speelstukken van de spelers zijn weer prachtige keramische dierenminiaturen, die we de laatste jaren vaker bij Cwali hebben gezien. Jouw wildpark wordt tijdens het spel opgebouwd uit tegels. De positie van jouw speelfiguur bepaalt welke tegels je uit de gezamenlijk open markt mag kiezen. Met deze tegels bouw je vanaf jouw starttegel jouw park uit. Je speelt drie jaren. Elk jaar eindigt met een telling, waarbij je punten verdient door zo goed mogelijk te voldoen aan de voorwaarden op de doelkaart van dat jaar. Er zijn doelen in tal van soorten en maten. Bij de eindtelling verdien je extra punten voor dieren naast de juiste terreinsoorten, bloemenvelden, uitkijktorens, toeristen en voor extra uitgangswegen.

Het Kickstarterproject loop tot zondag 25 september. Habitats kost € 25. Je kunt verzendkosten besparen door het spel op Spiel 2016 af te halen.

Meer informatie: